Esplai

El Club Vaixell és un esplai adreçat a infants, joves i adults amb diversitat funcional, que es realitza els dissabtes (excepte el 3r dissabte de cada mes), de 17 a 20 h.

Té per objectiu oferir alternatives pel que fa al temps lliure, compartint bones estones amb la colla d’amics i ser un punt de trobada on intercanviar inquietuds, experiències i emocions. Creiem en la importància del temps lliure perquè és on la persona s’educa, es relaciona, fa amistats, viu experiències diferents, descobreix el sentiment de pertinença,… 

Per això, considerem que molt important que les persones, des de la seva infantesa, participin en activitats on puguin trobar allò que potser no pot aportar la família o el seu entorn més immediat.

Les activitats que s’hi realitzen acostumen a ser molt variades: sortir a fer un cafè, anar a veure un partit de futbol al camp del Nàstic, visitar museus, anar el cinema, tallers, jocs, fer excursions per conèixer el territori o participar en les festes de la ciutat.

L’esplai s’ajusta als gustos de tothom!

He crescut a l’esplai i en ell he trobat la que ha acabat essent la meva gran família. Només puc agrair tot el que ha aportat a la meva vida.

Manel Sumoy

L’esplai dóna sentit a la meva vida.

Txell Gutiérrez

A l’esplai tots érem iguals. Hi havia un projecte de felicitat per a tots.

Rosó Arimany

Aquí ha après a expressar-se amb llibertat, a obrir-se al món amb la companyia d’altres nois i noies que el fan sentir com a casa, protegit i estimat. Mai l’hem hagut de convèncer per anar-hi i sempre en torna feliç i relaxat.

Testimoni familiar

Cada grup d’esplai compta amb un grup de voluntaris que la desenvolupen i amb una persona responsable al capdavant. Actualment l’esplai està format per dos grups:

Joves, Adults I i No Autònoms

El grup de Joves i Adults 1 està integrat per infants i joves d’edats compreses entre els 6 i els 35 anys.

Les activitats que es realitzen són molt variades i es programen tenint en compte l’opinió, els gustos i l’edat dels participants. 

Es preparen diferents tipus de jocs (jocs de pistes, gincames, jocs tradicionals, jocs esportius, jocs no competitius,… ), per tal d’afavorir la relació entre els membres del grup i la participació de totes les persones. També es fan tallers de cançons, de cuina, de creativitat, de dibuix… i s’aprofiten els recursos que ofereix Tarragona per conèixer i gaudir de la ciutat: visites a exposicions o a espais emblemàtics de la ciutat, participació en festivals, assistència en partits del Nàstic o el CBT, etc. 

A més a més, es realitzen sortides d’un dia o de cap de setmana a poblacions properes, per afavorir la vida en grup i la coneixença dels diferents membres.

Adults II

El grup d’Adults II està format per persones majors de 35 anys.

L’esplai per al grup d’Adults II representa un punt de trobada per a reunir-se una colla d’amics i així compartir bones estones.

Les activitats que es realitzen són molt variades i es programen tenint en compte l’opinió, els gustos i l’edat dels participants. La majoria tenen molt a veure amb els recursos que ofereix Tarragona: sortir a fer un cafè, anar a veure un partit de futbol, visitar museus, anar al cinema, tallers de cuina i sopar, sortides nocturnes, fer excursions, participar en fires i festes de la ciutat…