Centre obert

El Centre Obert són totes aquelles activitats que organitza el centre de dilluns a divendres de 17,30 a 20 h. Cada dia de la setmana es realitza una activitat diferent. 

Al centre de dia no es fa divisió per edats i actualment en formen part persones adolescents i adultes.

Les activitats del Centre Obert són una ajuda per a l’educació del nostre fill, un espai on ha pogut conèixer més companys i tenir unes activitats setmanals adaptades a les seves necessitats. És un punt de suport per a la família.

Testimoni familiar 

El Club Vaixell és un lloc que l’independitza de nosaltres i on se sent acceptada i adaptada. Això l’ajuda a desenvolupar-se i expressar-se envoltada de bona gent on emmirallar-se. Les activitats setmanals estan adaptades a les seves necessitats i són imprescindibles perquè tingui una ocupació.

Testimoni familiar 

És la seva il·lusió de cada dia, trobar-se amb els companys i fer les activitats.

Testimoni familiar 

El Club Vaixell és màgic. T’endinses en un viatge sense retorn. El Club Vaixell és sinònim de família, de companys de vida i d’amics.

Leo Robles

Objectius del Centre Obert

     Fer del centre un punt de trobada amb els amics.

     Educar en el temps lliure per tal de millorar la sociabilitat de les persones.

     Adaptar sempre les activitats als diferents membres del grup.

     Realitzar activitats normalitzadores participant en la vida social i cultural de la ciutat.

Activitats que es realitzen

Reforç

Dilluns

Fem esport!

Dimarts

Teatre Ganyotes

Divendres

Reforç

Es realitza un dia de la setmana, actualment els dilluns. 

Està adreçada a persones amb diversitat funcional que poden seguir uns objectius mínims d’aprenentatge i assolir l’hàbit de treball durant l’estona que dura la sessió.

L’objectiu que persegueix aquesta activitat és oferir un espai i temps per reforçar, iniciar i/o ampliar coneixements, sobretot relatius als aprenentatges instrumentals bàsics de llengua i matemàtiques incidint en la lectoescriptura, les operacions bàsiques i el càlcul. També es treballa per millorar l’autonomia dels participants davant les tasques més quotidianes com sortir a comprar, interpretar rètols o senyals, etc.

En aquesta activitat, cada participant treballa de forma individual i l’equip de monitors fa un seguiment personalitzat i adequat al ritme de cadascú.

Fem esport!

Es realitza un dia de la setmana, actualment els dimecres.

No és un secret que l’esport ajuda a millorar l’estat físic i mental de les persones i en el cas de les persones amb diversitat funcional, la pràctica esportiva fomenta les seves habilitats i els valors, com l’autonomia, el treball en equip, l’esperit de superació o el compromís. Aspectes que incideixen en el seu caràcter i en el seu desenvolupament.

Disposem de dos espais per realitzar l’activitat: la sala del centre, que s’utilitza els dies que fa mal temps, i els patis de l’Escola de les Dominiques, on podem realitzar l’activitat d’una manera més àmplia i còmode, amb pistes de futbol i bàsquet. A més a més, comptem amb un ampli material per tal de treballar la mobilitat i aspectes psicomotrius. També per fer activitats aeròbiques i cardiovasculars.

L’activitat es divideix en quatre parts ben definides: escalfament, activitats dirigides, una activitat conjunta (que acostuma a ser un partit de futbol, bàsquet, voleibol, jocs compartits, etc.) i relaxació.

Expressió corporal

Es realitza un dia de la setmana, actualment els dimarts. 

L’objectiu d’aquesta activitat és canalitzar emocions i sentiments a través de la música i, amb l’expressió corporal, adquirir una manera diferent de comunicar-nos.

L’expressió corporal és un llenguatge mitjançant el qual a través del nostre cos ens comuniquem, expressem i interactuem amb els altres i amb l’entorn. Inclou totes les formes de moviment realitzades amb el propi cos, ja siguin gestos, postures, actituds, estats d’ànim, danses i accions que ens permetin relacionar-nos amb un mateix, amb els altres i amb els objectes.

A través de la música es preparen diferents activitats construint finalment coreografies on mostrem tot el que s’ha après al llarg dels dies de preparació.

L’equip de persones que formen part d’aquesta activitat són les que lideren les coreografies que formaran part de la comparsa de Carnaval del Club Vaixell, a la Rua de l’Artesania de Tarragona.

Teatre Ganyotes

Es realitza un dia de la setmana, actualment els divendres. El grup està format per un total de 40 actors i actrius.

L’objectiu d’aquesta companyia de teatre és treballar per la normalització i inclusió, dins el sector cultural, dels actors i actrius amb diversitat funcional. El teatre, entès com una activitat de desinhibició, fa situar aquests artistes dalt d’un escenari posant de manifest el seu talent. El teatre és una manera de desenvolupar les dots artístiques de qualsevol persona amb diversitat funcional.

Quan s’abaixa el teló, quedes presa d’infinitat d’abraçades que t’arriben de tot arreu, dels nois, dels altres monitors… I desitges que aquest moment no s’acabi mai.

Núria Loras

Si ella es diverteix i riu, nosaltres també.

Testimoni familiar 

El grup de Teatre Ganyotes va néixer al 1995 i des d’aleshores ha tirat endavant 9 muntatges teatrals: Finestres (1995), Annie (1999), Els Pastorets (2000), Altres Contes de Nadal (2001), Les Quatre Estacions de Vivaldi (2003), Special Cats (2006), Remember (2009), 3/4 de Circ (2013) i Twestern (2018). Ha trepitjat més de 9 escenaris i ha recorregut municipis com Porrera, Perafort, Barcelona i La Bisbal d’Empordà.

El grup de Teatre Ganyotes ha estat un dels impulsors del Festival Eclèctic, arts escèniques des de la discapacitat, de Tarragona.