Altres activitats

Castanyada

La Castanyada és una activitat conjunta compartida per tots els grups de l’esplai i participants del centre obert.

L’objectiu principal de cada any és gaudir de la castanyada durant uns dies amb la ciutat per donar a conèixer el centre i obtenir recursos econòmics mitjançant la venda de castanyes i panellets.

La preparació i organització d’aquesta activitat està liderada per la Comissió de la Castanyada composada per monitors de l’esplai i del Centre Obert. A la paradeta de castanyes també es compta amb la col·laboració dels participants i les seves famílies, que ajuden a coure castanyes i a vendre-les.

El lligam amb la vida social tarragonina és quelcom molt important per al Club Vaixell. És per això que sempre s’ha mantingut viu i sovint s’organitzen activitats, xerrades, actuacions, reunions o trobades dins i fora de l’esplai vinculades amb el teixit cultural de la ciutat.

Nadal

Durants molts anys, el Nadal del Club Vaixell s’havia celebrat amb un festival liderat pel grup de teatre i amb la participació de la resta d’activitats del centre amb l’objectiu de mostrar el treball realitzat al llarg del primer trimestre.

Actualment, però, se celebra amb un sopar de Nadal de germanor que comparteixen les persones usuàries del centre, l’equip de monitors i voluntaris i les famílies. El local es decora per a l’ocasió i tothom es vesteix de gala. Generalment es compta amb la participació d’un centenar de persones.

És l’únic dia de l’any que coincideix tota la gran família del Club Vaixell i durant la nit hi ha sorpreses, rifa, música i, a vegades, la visita del Pare Noël i tot!

A més a més, cada 5 de gener alguns membres del centre participen a la Cavalcada de Reis de la ciutat, com a ajudants de Ses Majestats els Reis d’Orient, repartint caramels des de les seves carrosses.

Carnaval

El Carnaval és una de les activitats amb més tradició del centre i es comparteix amb altres grups de la ciutat. Participem activament dins la Rua que organitza l’Ajuntament de Tarragona.

És la Comissió de Carnaval, formada per monitors i famílies, qui s’encarrega de l’organització de l’activitat, d’escollir la disfressa de cada any, el maquillatge, muntar i decorar la carrossa, escollir música, etc. El grup d’Expressió Corporal, del Centre Obert, s’encarrega de muntar les coreografies amb les que es llueixen els vestits.

El Club Vaixell participa a la Rua de l’Artesania de Tarragona des de fa més de 20 anys ininterrompudament i sempre s’ha comptat amb la col·laboració de molta gent que han cedit els seus vehicles, espais i materials diversos per a fer tots els preparatius.

Ens hem disfressat de pirates, marcians, mags, pintors, pallassos, vestits inspirats en Agatha Ruiz de la Prada (amb el que vam aconseguir el Premi Anècdota al Carnaval 2007), de l’edat mitjana, banyistes d’època, egipcis, venecians o hawaians, entre molts d’altres, però l’objectiu no ha estat mai el d’aconseguir premis, sinó el de participar en una activitat de la ciutat de manera normalitzada i rebre el reconeixement i l’escalf de la seva gent.

Sant Jordi

Sant Jordi és una activitat conjunta compartida per tots els grups de l’esplai i participants del Centre Obert i té com a objectiu participar, amb la resta de la ciutat, de la festivitat de Sant Jordi per donar a conèixer el centre i obtenir recursos econòmics mitjançant la venda de roses, llibres de segona mà, samarretes i manualitats realitzades per les persones participants (pins, punts de llibre, etc.).

La Comissió de Sant Jordi s’encarrega de la preparació i organització d’aquesta activitat i està formada per monitors de l’esplai i del Centre Obert: sol·licitar la ubicació de la parada, comprar roses de proximitat, recollir llibres de segona mà, etc.

El dia de Sant Jordi, la parada obre les seves portes de bon matí i es manté oberta fins el vespre, gràcies a la participació voluntària de monitors, famílies, participants… que s’encarregen de vendre i atendre a la parada.